Veelgestelde vragen Drink in the Box

Zal een Drink in the Box (DIB) lekken?
DIB is ontworpen om lek- en spuitvrij te zijn wanneer de deksel dicht is. Wanneer de deksel open is, staan de gaatjes van zowel het rietje als het kleine luchtgaatje open, dus als het dan omgaat, kan het een beetje lekken, dat is normaal. DIB is niet ontworpen om waterdicht te zijn wanneer het open staat.

Zorg ervoor dat u een klik hoort bij het sluiten om er zeker van te zijn dat het gesloten is en niet zal lekken. Controleer om te zien dat de afsluiting 2 klepjes heeft die niet zijn vervormd, gesneden of gedraaid, om het waterdicht te houden. Bij vragen over de afsluiting, neemt u contact met ons op voor ondersteuning. DIB geeft garantie tegen fabricagefouten.

Voor welke leeftijd wordt DIB aanbevolen?
Voor 3 tot 93 jaar. Dit is geen grap; het is ook een geweldig product voor volwassenen / ouderen omdat het mensen met mobiliteitsproblemen helpt.

Hoe open ik de bovenkant van mijn DIB?
De bovenkant van de Drink in the Box is zo ontworpen dat hij strak dicht kan met de waterdichte siliconen afsluiting. Om te openen, pakt u de deksel vast (terwijl deze gesloten is, niet in de open positie) en beweegt u deze voorzichtig heen en weer, terwijl u het omhoog trekt. De bovenkant zal loskomen.

Hoe zet ik de bovenkant er weer op?
Het onderste deel heeft een uitsparing aan een van de bovenste randen, waar de knop van de deksel op past. Omdat de bovenkant van DIB vrij goed is afgesloten, moet u de bovenkant alleen terug duwen wanneer de deksel OPEN staat. Vul tot aan de vullijn die op het onderste gedeelte staat en duw langzaam naar beneden. Hierdoor ontsnapt de lucht uit het luchtgat en wordt voorkomen dat het rietje gaat spuiten, om de druk te laten ontsnappen die is ontstaan door de deksel naar beneden te duwen.

Kan ik mijn kinderen DIB mee naar bed geven?
DIB kan mee naar bed worden gegeven maar er kan niet liggend uit worden gedronken omdat DIB rechtop moet staan om het luchtgat open te houden. Als u de deksel opent en kantelt, kan er vloeistof uit het rietje komen, omdat het is geopend.

Kan DIB in de vaatwasser?
DIB is gemaakt van TRITANTM en kan alleen op de BOVENSTE PLANK van de vaatwasser worden gezet. Omdat het verwarmingselement van vaatwassers erg heet wordt, kan DIB (net als andere plastic producten) smelten als deze op de onderste plank wordt geplaatst. Dat valt niet onder de garantie.

Drink in the Box

Kan ik DIB uitkoken?

DIB kan niet worden uitgekookt en/of schoongemaakt in een stoomreiniger voor babyflesjes, omdat deze uitzonderlijk heet wordt en uw DIB zal vervormen / laten smelten.

Kunnen er hete dranken in de DIB, zoals thee of pap?

DIB is geschikt voor warme / lauwe dranken maar niet voor hete / kokende dranken. Het materiaal van DIB, Tritan, kan nl. vervormen bij hoge temperaturen. En het drinken van hete (kokende) dranken door een rietje kan brandwonden veroorzaken.

Kan ik drank in mijn Drink in the Box laten zitten?
Zeker, in een koude koelkast wordt de drank goed bewaard. We raden u AF om sap-resten in een DIB te laten zitten buiten de koelkast, omdat de suiker in de sap, de bacteriën die in de lucht zweven en warme temperaturen de groei van schimmel kunnen bevorderen. Wij raden u sterk aan uw DIB dagelijks af te wassen, na elk gebruik, om het schoon en klaar voor gebruik te houden!

Kan ik mijn Drink in the Box invriezen?
We raden af uw Drink in the Box in de vriezer te leggen. Vloeistoffen zetten uit in de vriezer en kunnen DIB beschadigen of vervormen waardoor het kan gaan lekken als het ontdooit. Als de inhoud bevroren is, past bovendien het rietje niet! Daarom hebben wij Ice on the Box ontwikkeld, een herbruikbare ice pack, die uw DIB ook koud houdt!

Ik ben mijn rietje verloren, wat kan ik doen?
U kunt ons pakket met vervangende onderdelen aanschaffen voor Drink in the Box, waarin 3 rietjes, een nieuwe tuit, een nieuwe afdichting en een nieuwe dop zitten om uw DIB altijd bruikbaar te houden!

Hoe gaat Drink in the Box de suikerinname van mijn kind verminderen?
Dit is gemakkelijk en LEUK om te doen! Verdun bijvoorbeeld fruitsap met water en u zult al suiker verminderen. Vergroot het percentage water steeds meer totdat u alleen nog maar water en wat vers gesneden fruit of bessen gebruikt en dan hebben ze een leuke snack wanneer het water op is!

Kan ik met een markeerstift schrijven op de DIB van mijn kind?
Ja, dat kan. Hiervoor hebben we Scribble on the Box gemaakt, waarmee uw kind met 4 uitwisbare krijtjes kan tekenen en dit weer kan uitvegen. Scribble heeft 8 vinyllabels die elk zelfs weken lang mee gaan in de vaatwasser!

Hoe kan ik mijn kind meer water laten drinken?
Veel ouders zetten 4 of 6 DIB’s met water en bessen in de koelkast, zodat er altijd een leuk, gezond drankje klaarstaat om te pakken en mee te nemen!

Is DIB goed voor feestjes?
Ja. Gebruik ze om mee te geven als traktaties nadat de kinderen er tijdens het feestje uit hebben gedronken!

Is DIB veilig?
Ja. DIB is gemaakt van BPA-, BPS- en ftalaatvrij materiaal genaamd TRITAN™. Het is voor het eerst dat dit Amerikaanse materiaal intensief wordt gebruikt door fabrikanten van betere huishoudproducten en van medische producten. Tritan™ is duurzaam, vaatwasbestendig (alleen op de bovenste plank) en zonder kunstmatige bestanddelen voor de drank die u en uw gezin drinken.

Als ik een probleem of vraag heb, waar kan ik dan terecht?
U kunt een e-mail sturen naar info@drinkinthebox.nl. De webshop van Drink in the Box.  Brightmum, de exclusieve distributeur van Drink in the Box in de Benelux en Duitsland (info@brightmum.com).

Welke garantie biedt u?
We geven een jaar beperkte garantie op fabricagefouten. Er zit geen schadegarantie op oververhitting door de vaatwasmachine (u dient alleen de bovenste plank te gebruiken), door het gebruik van sterilisatoren van flessen of verkeerd gebruik of misbruik.

Vertel uw vrienden waar u Drink in the Box heeft gekocht en zegt het voort!